Meest recente artikelen

Zo viert Sergio Herman kerst

En ja, hij houdt ook van gourmet!

Zo viert Sergio Herman kerst Artikel

Sergio Herman, zo'n topchef, hoe zou die kerst vieren? Komen er even verfijnde kunstwerkjes als in z'n restaurants op het bord, of gaat hij voor de traditionele klassiekers? We vroegen het even voor je na.

Sergio Herman: "Bij mijn favoriete smaakmakers hoort sowieso wat nostalgie. Knoflook doet me bijvoorbeeld echt aan mijn vader denken, die dat vaak gebruikte. Ja, de geur van knoflook maakt het verschil tussen chagrijnig blijven of pure happiness. Ook moules à l'escargot nemen me zo weer terug in de tijd. Een vers mosseltje met goede zoute boter, knoflook, verse kruiden en dan even onder de grill, mmmh… Superklassiek, maar wel een lekker hapje! Ik vind het heerlijk om zulke gerechten te bereiden voor vrienden of familie.

Ellemieke kookt meestal, maar op zondag of als er bezoek komt, vind ik het fijn om thuis te koken. Ook met Kerstmis sta ik achter het fornuis. Het zijn voor mij echt momenten die ik koester. Op kerstavond eten we jaar in jaar uit gourmet bij mijn moeder en ik zal dat ook de rest van mijn leven blijven doen. Hoe lekker of feestelijk kreeft ook kan zijn, soms hoeft dat gewoon niet. Die traditie is ontstaan uit gezelligheid en ook wel wat uit gemakzucht. We gaan wel altijd voor kwaliteitsvlees, mooie producten, verse sausjes en een goede fles wijn. Op kerstdag kook ik zelf voor vrienden of familie, en dan mag het al wat uitgebreider."

De gouden kersttips van Sergio Herman

  • "Hou het simpel. Maak het jezelf zeker niet te moeilijk. Geniet van de kostbare momenten."
  • "Maak geen dingen die je nog nooit gemaakt hebt, dat is om problemen vragen. Maak liever een gerecht dat je helemaal in de vingers hebt. Dat kan een simpele pasta of stamppot zijn. Voeg er iets extra feestelijks aan toe, bijvoorbeeld wat truffel of een stukje kreeft."
  • "Verzorg je mis-en-place: snij je groenten vooraf en zorg ervoor dat je op het moment zelf enkel je vlees of vis in de oven moet schuiven."
  • "Vergeet de esthetiek niet. Schoonheid vind ik erg belangrijk bij food, en niet alleen met kerst! Dek een mooie tafel, ga voor fijne bordjes, een mooi bestek, toffe glazen… dat zorgt echt voor een meerwaarde voor je eetmoment."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen