Sla, maar nu eens níét in een slaatje

Zo hou je sla lekker lang vers

Als je sla op de juiste manier spoelt, kun je hem veel langer bewaren.

  1. Laat je spoelbak vol water lopen, liefst zo koud mogelijk.
  2. Leg de slablaadjes erin en duw ze zachtjes onder. Of maak cirkelvormige bewegingen in het water, zodat het zand loskomt. Laat vervolgens een minuut bezinken.
  3. Vis de blaadjes uit het water, laat ze uitlekken in een vergiet of zwier droog in een slazwierder.
  4. Herhaal dit als de blaadjes echt vuil zijn. Zorg wel dat je voorzichtig bent, zodat er geen blaadjes gekneusd worden.
  5. Bewaar in een pot die goed afsluit, met onderaan en bovenaan een stuk keukenpapier om uitlekkend vocht of condenswater te absorberen.
Lenterolletjes van sla met Aziatische scampi
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lenterolletjes van sla met Aziatische scampi

Show me
Gazpacho van sla, komkommer en erwtjes met feta
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gazpacho van sla, komkommer en erwtjes met feta

Show me
Zomerse stoemp met sla, krokante chorizo en lente-ui
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Zomerse stoemp met sla, krokante chorizo en lente-ui

Show me

Gerelateerde artikelen

Receptenset

Collectie