Winters stoofpotje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Winters stoofpotje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winterwarm stoofpotje met bier

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het rundvlees in stukken.

    Snij de uien in ringen.

    Snij de wortelen in stukken.

    Snij de rapen in partjes.

  2. 2

    Bestuif het vlees met gekruide bloem en bak het kort rondom aan op een hevig vuur, in boter en olie. Zet het even aan de kant.

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de uienringen. Blus met het bier en doe er het vlees weer bij en 2 blaadjes laurier.

  4. 4

    Schenk vleesbouillon bij tot alles net onderstaat. Laat 1 uur stoven onder deksel.

  5. 5

    Doe na 1 uur de stukken wortel en de partjes raap erbij. Schenk er eventueel nog wat extra vleesbouillon bij. Dek weer af en laat alles nog ongeveer 1 uur sudderen tegen de kook aan, of tot het vlees goed gaar is.

  6. Lekker met aardappelen

  7. 6

    U kan de aardappelen apart koken, of de laatste 20 minuten laten meekoken. Door het zetmeel in de aardappelen zal de saus meteen ook wat meer gebonden zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het rundvlees in stukken.

    Snij de uien in ringen.

    Snij de wortelen in stukken.

    Snij de rapen in partjes.

  2. 2

    Bestuif het vlees met gekruide bloem en bak het kort rondom aan op een hevig vuur, in boter en olie. Zet het even aan de kant.

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de uienringen. Blus met het bier en doe er het vlees weer bij en 2 blaadjes laurier.

  4. 4

    Schenk vleesbouillon bij tot alles net onderstaat. Laat 1 uur stoven onder deksel.

  5. 5

    Doe na 1 uur de stukken wortel en de partjes raap erbij. Schenk er eventueel nog wat extra vleesbouillon bij. Dek weer af en laat alles nog ongeveer 1 uur sudderen tegen de kook aan, of tot het vlees goed gaar is.

  6. Lekker met aardappelen

  7. 6

    U kan de aardappelen apart koken, of de laatste 20 minuten laten meekoken. Door het zetmeel in de aardappelen zal de saus meteen ook wat meer gebonden zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.