Stoofpotje met pompoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje met pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winters stoofpotje

bereiding
  1. 1

    Hak de ui, selder en knoflook fijn. Schil de pompoentjes, de wortels en de aardappelen en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Kleur het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin en kruid met peper en zout. Haal het uit de pan.

  3. 3

    Fruit ze in dezelfde pan de ui selder en knoflook glazig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat even meebakken.

  4. 4

    Doe de pompoen, wortels en aardappelen bij in de pan en roerbak 5 minuten. Doe er het vlees weer bij. Overgiet met ½ l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes sudderen, tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met gehakte pistaches en verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de ui, selder en knoflook fijn. Schil de pompoentjes, de wortels en de aardappelen en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Kleur het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin en kruid met peper en zout. Haal het uit de pan.

  3. 3

    Fruit ze in dezelfde pan de ui selder en knoflook glazig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat even meebakken.

  4. 4

    Doe de pompoen, wortels en aardappelen bij in de pan en roerbak 5 minuten. Doe er het vlees weer bij. Overgiet met ½ l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes sudderen, tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met gehakte pistaches en verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.