Recept

Stoofpotje met pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winters stoofpotje

bereiding
  1. 1

    Hak de ui, selder en knoflook fijn. Schil de pompoentjes, de wortels en de aardappelen en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Kleur het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin en kruid met peper en zout. Haal het uit de pan.

  3. 3

    Fruit ze in dezelfde pan de ui selder en knoflook glazig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat even meebakken.

  4. 4

    Doe de pompoen, wortels en aardappelen bij in de pan en roerbak 5 minuten. Doe er het vlees weer bij. Overgiet met ½ l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes sudderen, tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met gehakte pistaches en verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje met pompoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Hak de ui, selder en knoflook fijn. Schil de pompoentjes, de wortels en de aardappelen en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Kleur het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin en kruid met peper en zout. Haal het uit de pan.

  3. 3

    Fruit ze in dezelfde pan de ui selder en knoflook glazig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat even meebakken.

  4. 4

    Doe de pompoen, wortels en aardappelen bij in de pan en roerbak 5 minuten. Doe er het vlees weer bij. Overgiet met ½ l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes sudderen, tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met gehakte pistaches en verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!