Quiche lorraine
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche lorraine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in een handomdraai

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Bak 150 g spekblokjes in een antiaanbakpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop 4 eieren luchtig met 2 dl room. Meng er 100 g gemalen gruyère door. Kruid met peper, (weinig) zout en een snuifje nootmuskaat.

  3. 3

    Leg een plak kant-en-klare bladerdeeg op het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in.

  4. 4

    Verdeel het spek over de taart en schenk er de eieren over. Strooi er 50 g gemalen gruyère over en zet in een voorverwarmde oven van 190°C.

  5. 5

    Bak goudbruin in 35 à 40 minuten. Serveer met een gemengde salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Bak 150 g spekblokjes in een antiaanbakpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop 4 eieren luchtig met 2 dl room. Meng er 100 g gemalen gruyère door. Kruid met peper, (weinig) zout en een snuifje nootmuskaat.

  3. 3

    Leg een plak kant-en-klare bladerdeeg op het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in.

  4. 4

    Verdeel het spek over de taart en schenk er de eieren over. Strooi er 50 g gemalen gruyère over en zet in een voorverwarmde oven van 190°C.

  5. 5

    Bak goudbruin in 35 à 40 minuten. Serveer met een gemengde salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.