Recept

De ultieme kaasfondue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Is er iets gezelliger dan samen brood soppen in gesmolten kaas?. 

Onze tip voor minder zware kaasfondue? Maïszetmeel! Laat dit ingrediënt zeker niet weg. Het zorgt voor luchtigheid en voorkomt dat de kaasfondue te zwaar op de maag valt.

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Breng de witte wijn aan de kook met de knoflook. Voeg de geraspte kazen toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is.

  2. 2

    Meng de kirsch met het maïszetmeel. Voeg dit toe aan het kaasmengsel en laat nog 1 minuut mee opwarmen. Breng op smaak met nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout.

  3. 3

    Serveer met stukjes brood, ham en zilveruitjes. Ook lekker met bloemkool- of broccoliroosjes, krieltjes…

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

De ultieme kaasfondue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!