Minikaaskroketjes
bereiding
-
1
Laat de blaadjes gelatine weken in een kommetje met koud water. Smelt de boter in een kookpot, voeg 100 g bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf kloppen met de garde. Laat de roux al roerend indikken.
-
2
Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte kazen, de uitgeknepen gelatine en 2 eidooiers toe en roer goed door. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Giet in een ovenschaal, dek goed af met plasticfolie en laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
-
3
Verkruimel met je handen de cornflakes en meng met de panko. Neem met vochtige handen kleine hoopjes van het kaasmengsel en rol tot balletjes. Wentel de balletjes eerst door de bloem, dan door de geklutste eiwitten en eindig door de pankomengeling. Leg op een bord en laat opstijven in de koelkast tot je ze gaat frituren.
-
4
Frituur de kaaskroketten op 170°C gedurende 3 minuten. Serveer meteen. Frituur kort de steeltjes krulpeterselie en gebruik dit als garnering.