Recept

Smørrebrødbagels met gepekelde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk brunchgerechtje van Libelle Lekker Chef Natalie Peeters. Reken minstens 3 uur extra voor het pekelen.

Serveertip: maak een buffetje met de verschillende ingrediënten en laat je gasten zelf hun bagel samenstellen.

Ook lekker: vervang (een deel van) de roomkaas door cottagecheese.

Tip: pekel de groentjes eventueel een nacht van tevoren of ga voor een snelle pekel van 20 minuten.
 

Natalie tipt!
“Gespecialiseerde kruidenmixen zijn de laatste jaren enorm populair geworden en zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde supermarkten en online. Je kunt de bagelkruidenmix ook zelf maken: meng 4 koffielepels wit sesamzaad met 2 koffielepels zwart sesamzaad, 2 koffielepels maanzaad, 2 koffielepels gedroogde knoflook, 2 koffielepels gedroogde krokante uitjes en 1 koffielepel zout.”

bereiding
  1. 1

    Start met de pekel. Verwarm 250 milliliter water met de wittewijnazijn, de honing, het mosterdzaad en het zout. Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Spoel de komkommers en snij ze in plakjes. Verdeel de groenten over twee gesteriliseerde bokalen. Voeg aan de bokaal met komkommer nog de takjes dille toe. Schenk de pekel over de groentjes. Laat alles afkoelen, draai daarna de deksels op de bokalen en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.

  2. 2

    Halveer de bagels. Bestrijk ze met de roomkaas en kruid ze rijkelijk met bagel spices. ¬Beleg de helft met rosbief en de andere helft met gerookte zalm en eindig met gepekelde ui, gepekelde komkommer, dille en kappertjes. Zet het bagelhoedje erop en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smørrebrødbagels met gepekelde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!