Recept

Pistachebuns

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete broodjes bakken? Deze buns met pistache zijn een must deze kerst!

Tel 2 uur extra voor het rijzen van het deeg.

Natalie tipt!
“Je kun de pistachebuns ook afwerken met een klassiek roomkaasglazuur, eventueel met nog een extra toets van pistache. Meng hiervoor 100 gram roomkaas, 50 gram boter, 75 gram poedersuiker en optioneel nog 3 eetlepels pistachecrème tot een glad glazuur en bestrijk er de buns mee.”

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Los de gist op in de lauwe melk. Laat even rusten tot de gist actief wordt en begint te bubbelen. Doe de bloem met de suiker, de gist, het kardemompoeder, de boter, het ei en het zout in de kom van de keukenrobot en mix tot een soepel, glad deeg.

  2. 2

    Doe het deeg in een ingeoliede kom, dek die af met vershoudfolie en een handdoek en laat het deeg 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Bestrijk het deeg met de pistachecrème en rol het op. Snij het deeg in 12 gelijke plakken.

  4. 4

    Bekleed een rechthoekige of ronde ovenschaal met bakpapier. Leg de buns erin, dek ze af met een keukenhanddoek en laat ze nog eens 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  5. 5

    Verhit de oven voor op 180°C. Bak de rolletjes 20 minuten in de oven. Hak de pistaches fijn. Werk de buns af met de warme honing en de pistaches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistachebuns

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!