Recept

Blini’s met gerookte zalm en avocadocrème

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip

Extra snel: koop kant-en klare blini’s die je enkel nog kort hoeft op te warmen voor het serveren.

bereiding
 1. 1

  Verkruimel de gist in een kommetje en roer er de helft van de lauwe melk door. Doe 100 gram boekweitmeel in een schaal en roer er het gistmengsel door. Dek het beslag af met een vochtige handdoek en laat het op een warme plaats 1 uur rijzen.

 2. 2

  Splits de eieren. Roer de eidooiers los met de suiker en zout. Smelt 15 gram boter in 100 milliliter melk. Klop de melk samen met het dooiermengsel door het gerezen beslag. Schep er de tarwebloem en de rest van het boekweitmeel door en klop het beslag enkele minuten door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Laat het beslag afgedekt nog eens 20 à 30 minuten rijzen.

 3. 3

  Maak 15 minuten voor het serveren de avocadocrème. Verwijder de schil en de pit van de avocado. Plet het vruchtvlees fijn en breng het op smaak met limoensap, peper, zout en cayennepeper. Roer er 1/3 van de zure room door.

 4. 4

  Bak in een pannetje met boter blini’s van ongeveer 10 cm Ø van het beslag of gebruik een poffertjespan voor miniblini’s. Draai de blini om als het deeg begint te stollen. Bak ze op de andere kant nog even verder.

 5. 5

  Serveer de blini’s met de avocadocrème, de gerookte zalm, de rest van de zure room en de lompviseitjes. Werk af met een plukje dille en nog wat peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blini’s met gerookte zalm en avocadocrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!