Oosters wildstoofpotje met bladerdeegdakje
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Maak de selder schoon en snij de stengels in kleine blokjes.
-
2
Bak de wortel- en selderblokjes samen met de ui, de knoflook en de gember zacht. Voeg het gehakt toe en roerbak het licht goudbruin. Kruid het met de helft van de ras el hanout, het kaneelpoeder, peper en zout.
-
3
Voeg de boter en de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg de melk en de runderbouillon toe en roer goed door. Voeg de rozijnen en de tomatenblokjes toe en laat het stoofpotje 15 minuten op een zacht vuur onafgedekt koken. Roer af en toe om. Kruid het met peper en zout.
-
4
Verwarm de oven voor op 190°C. Snij 4 stukken uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan je ovenbestendige schaaltjes.
-
5
Schep het wildstoofpotje in 4 ovenbestendige schaaltjes. Wrijf de randen van de schaaltjes in met de losgeklopte eidooier. Wrijf de bovenkant van de plakjes bladerdeeg in met de eidooier en leg ze op de schaaltjes. Druk de randjes goed aan. Bestrooi ze met de amandelschilfers en de rest van de ras el hanout. Gaar ze ongeveer 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
-
6
Serveer de stoofpotjes met de zure room, optioneel afgewerkt met wat rozenpoeder.