Runderworstenbroodjes met pompoen en hot honey
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Snij de pompoen in blokjes van 1 centimeter.
-
2
Stoof de pompoenblokjes met de sjalot en de knoflook gaar in olijfolie. Breng ze op smaak met ½ koffielepel tijm, peper en zout. Laat de pompoenblokjes even afkoelen en meng ze met het gehakt, het ei, het broodkruim, de mosterd en de cheddar. Kruid met peper en zout.
-
3
Beleg elk vel bladerdeeg met een worstje gehaktmengsel. Rol de vellen op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de worstenbroodjes voorzichtig in 2 stukken. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier en bestrooi ze met de rest van de tijmblaadjes. Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
-
4
Warm ondertussen de honing met de chilivlokken kort op. Serveer de worstenbroodjes warm, lauw of koud met de warme hot honey.