Recept

Runderworstenbroodjes met pompoen en hot honey

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele worstenbroodjes om mee uit te pakken.
Voorzichtig met de honing! Verwarm de honing niet te lang, anders wordt hij bitter: een paar seconden, tot hij vloeibaar is, is genoeg. Je kunt ook een beetje limoensap toevoegen voor extra frisheid.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Snij de pompoen in blokjes van 1 centimeter.

  2. 2

    Stoof de pompoenblokjes met de sjalot en de knoflook gaar in olijfolie. Breng ze op smaak met ½ koffielepel tijm, peper en zout. Laat de pompoenblokjes even afkoelen en meng ze met het gehakt, het ei, het broodkruim, de mosterd en de cheddar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Beleg elk vel bladerdeeg met een worstje gehaktmengsel. Rol de vellen op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de worstenbroodjes voorzichtig in 2 stukken. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier en bestrooi ze met de rest van de tijmblaadjes. Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  4. 4

    Warm ondertussen de honing met de chilivlokken kort op. Serveer de worstenbroodjes warm, lauw of koud met de warme hot honey.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Runderworstenbroodjes met pompoen en hot honey

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!