Recept

Pastinaaksoep met peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een soep is een ideaal feestgerecht, want je bereidt ze makkelijk vooraf.

Je kunt ze al enkele weken op voorhand klaarmaken, in porties invriezen en labelen. Haal ze de dag voor het feest uit de diepvries en laat ze ontdooien in de koelkast. Verwarm de soep op een zacht vuur, terwijl je de hapjes tijdens het feestje maakt.

bereiding
  1. 1

    Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak de sjalot en de knoflook glazig in boter. Voeg de stukken pastinaak toe aan de pot en bak ze 5 minuten zacht mee.

  2. 2

    Schil 2 peren, snij het vruchtvlees in blokjes en schep ze onder de pastinaak. Stoof ze nog 2 minuten mee. Giet er de bouillon bij en breng die aan de kook. Laat de soep 20 minuten zacht sudderen tot de pastinaak helemaal gaar is. Mix de soep glad.

  3. 3

    Spoel de overgebleven peer en snij hem met de schil in dunne plakjes. Bak ze in wat boter langs beide kanten goudbruin.

  4. 4

    Voor het serveren: roer 120 milliliter room door de soep en breng ze op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verwarm de soep kort opnieuw, maar laat ze niet meer koken.

  5. 5

    Schep de soep in kommen, leg er voorzichtig een gebakken plakje peer bovenop. Werk de soep af met de rest van de room, een takje tijm en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaaksoep met peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!