Recept

Gevulde sint-jakobsvruchten met bieslookolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte feestklassieker, en extra makkelijk als ze kant-en-klaar koopt!

Gevulde sint-jakobsschelpen kun je kant-en-klaar vers of diepgevroren kopen in de supermarkt of bestellen bij de vishandelaar. Ze zijn gevuld met de sint-jakobsnoten en een romige champignonsaus. Doe er wat citroensap bij voor een frisse toets.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het bladerdeeg en steek er leuke kerstvormpjes uit. Bestrijk ze met het losgeklopte ei, bestrooi ze met de zaadjes en bak ze in 10 à 12 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  2. 2

    Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Bak de gevulde sint-jakobsvruchten 10 à 12 minuten in de oven.

  3. 3

    Hou enkele sprietjes bieslook apart voor de afwerking. Mix de rest van de bieslook met de olie en een snuifje zout tot een gladde olie.

  4. 4

    Werk de gevulde sint-jakobsschelpen af met een bladerdeegvormpje, bieslookolie, de apart gehouden bieslook en wat citroensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde sint-jakobsvruchten met bieslookolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!