Recept

Stoofpotje van spek en champignons met een aardappeldakje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra smaakje: als je van een intenser, rokerig aroma houdt, kies dan voor gerookt spek of pancetta.

bereiding
  1. 1

    Week het eekhoorntjesbrood in 350 milliliter heet water. Giet het af, maar bewaar het weekvocht. Snij het eekhoorntjesbrood in reepjes.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in reepjes. Pel en pers de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in 2 of 4 stukken. Snij het spek in reepjes.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Schep ze uit de pan, doe het spek in de pan en bak het goudbruin. Schep het spek uit de pan, voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe en bak de champignons op een hoog vuur gaar. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Voeg het spek, de ui, de knoflook, het eekhoorntjesbrood, het weekvocht van het eekhoorntjesbrood en het bouillonblokje toe aan de pan. Laat alles 10 minuten zonder deksel op een zacht vuur koken.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het maïszetmeel met 3 eetlepels water. Voeg het mengsel toe aan het stoofpotje en breng dat verder op smaak met peper en zout. Schep het stoofpotje in een grote ovenschaal of verdeel het over verschillende kleine ovenschaaltjes.

  6. 6

    Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 2 mm dik. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline. Meng er een scheutje olijfolie onder en breng ze op smaak met de tijm en wat zout. Beleg de stoofpot met 1 of 2 laagjes aardappelplakjes en zet hem ongeveer 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van spek en champignons met een aardappeldakje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!