Kalkoenburger op een briochebroodje met veenbessencompote
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de saus en zet ze koel weg tot gebruik.
-
2
Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Fruit ze aan in olijfolie. Hak de pancetta grof. Meng de pancetta met de ui, de knoflook, het ei, het paneermeel en de kipkruiden door het gehakt. Kruid het met peper en zout en kneed tot een smeuïg geheel. Maak er 4 gelijke burgers van en laat ze even opstijven in de koelkast.
-
3
Snipper de ijsbergsla. Halveer de briochebroodjes en gril ze krokant (op de grill, in de airfryer of in de broodrooster). Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de burgers krokant aan beide kanten. Leg er er de laatste minuut de plakjes kaas op en laat ze smelten.
-
4
Stel de burgers samen. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de veenbessencompote, leg er ijsbergsla en een burger met cheddar op, lepel er de saus over en eindig met het burgerhoedje. Serveer meteen. Ook lekker met feta of zachte geitenkaas in plaats van de cheddar.