Kalkoengebraad met truffelsaus, appel, veenbessen en aardappelgratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Gaar de rollade 40 à 50 minuten in de oven. Zet na 25 minuten de aardappelgratin mee met het gebraad in de oven.
-
2
Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot aan in de boter en roer er de mosterd onder onder. Giet er de wijn bij en laat die even uitdampen. Giet er de room bij en roer goed onder elkaar. Kruid de saus met peper en zout. Doe enkele schijfjes truffel (zonder de olie) in de saus.
-
3
Schil de appelen en snij ze in partjes. Bak de appelpartjes in de boter met de honing goudbruin. Verwarm de veenbessencompote.
-
4
Neem het gebraad en de gratin uit de oven en laat ze even rusten onder aluminiumfolie. Snij de rollade in plakjes en serveer ze met de truffelsaus, een lepel appel-veenbessencompote en de aardappelgratin. Werk het gerecht af met de tijm en de peterselie.