Pumpkin spice latte
“Pumpkin Spice bevat in tegenstelling tot wat de naam zegt geen pompoen, maar wel kaneel, gember, kardemom, piment en nootmuskaat en is vergelijkbaar met speculaaskruiden. Je gebruikt het om die karaktervolle, warme heerlijke herfstsmaak in bijvoorbeeld pompoencake extra in de verf te zetten, maar je kunt er ook een populaire latte mee maken.”
• De pompoenpuree kun je nog gebruiken in een cake, maar ook als basis van een vulling voor bijvoorbeeld cannelloni of pastaschelpen. Bewaar ’m tot drie dagen goed afgesloten in de koelkast.
• Kies zelf de melk die je het lekkerst vindt. Klassieke volle melk geeft een extra romig resultaat, amandelmelk zorgt voor een nootachtige toets en havermelk smaakt al extra zoet.
bereiding
-
1
Maak de pompoenpuree. Blancheer de pompoenblokjes gaar in water. Giet ze af en mix ze fijn.
-
2
Verwarm de melk in een steelpannetje. Voeg de pompoenpuree, de honing, een scheutje vanille-extract en de pumpkin spice toe. Roer los en laat alles mee verwarmen. Schuim het mengsel op met een melkopschuimertje.
-
3
Doe een shot espresso in een mooi glas, voeg de opgeschuimde pompoenmelk toe en eindig eventueel met een flinke toef slagroom en extra pumpkin spice.