Rozijnenbroodjes met appelboter en speculaaspasta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de broodjes. Wel de rozijnen 10 minuten in een bodempje water. Mix de plattekaas met de rijpe bananen en de geraspte citroenschil. Voeg de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en het snuifje zout toe. Giet de rozijnen af en spatel ze mee onder het deeg.
-
2
Maak 8 bolletjes van het deeg en bestrijk ze met de losgeklopte eidooier. Bak ze 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
3
Maak de appelboter. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Schil en rasp de gember. Doe de appelen samen met de suiker, de kaneel, de gember, de nootmuskaat en het zout in een kookpot en laat ze een halfuur op een zacht vuur inkoken en karamelliseren. Mix de appeltjes (zeef ze eventueel) en laat het mengsel nog 15 minuten indikken op een zacht vuur. Schenk de appelboter in een schoongemaakte bokaal. Bewaar die in de koelkast.
-
4
Maak de speculaaspasta. Mix de speculaasjes met de boter en de melk in een keukenrobot tot een gladde pasta. Schep hem in een schoongemaakte bokaal en laat hem opstijven in de koelkast. Wie graag een crunchy versie heeft, voegt na het mixen nog extra verkruimelde speculaasjes toe.
-
5
Halveer de rozijnenbroodjes en bestrijk ze met een laagje homemade speculaaspasta of appelboter.