Recept

Rozijnenbroodjes met appelboter en speculaaspasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezellige ontbijtbroodjes van Libelle Lekker Chef Natalie Peeters.


Natalie tipt
“Deze rozijnenbroodjes eet je het liefst zo vers mogelijk, want zonder bewaarmiddelen zoals gist zijn ze de dag daarna helemaal hard. 
• Je kunt de rozijnenbroodjes ook laten afkoelen en in porties invriezen. 
• Eet je ze liever hartig, bestrijk de rozijnenbroodjes dan met gezouten boter en beleg ze met plakjes oude kaas.”
 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de broodjes. Wel de rozijnen 10 minuten in een bodempje water. Mix de plattekaas met de rijpe bananen en de geraspte citroenschil. Voeg de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en het snuifje zout toe. Giet de rozijnen af en spatel ze mee onder het deeg.

  2. 2

    Maak 8 bolletjes van het deeg en bestrijk ze met de losgeklopte eidooier. Bak ze 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Maak de appelboter. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Schil en rasp de gember. Doe de appelen samen met de suiker, de kaneel, de gember, de nootmuskaat en het zout in een kookpot en laat ze een halfuur op een zacht vuur inkoken en karamelliseren. Mix de appeltjes (zeef ze eventueel) en laat het mengsel nog 15 minuten indikken op een zacht vuur. Schenk de appelboter in een schoongemaakte bokaal. Bewaar die in de koelkast.

  4. 4

    Maak de speculaaspasta. Mix de speculaasjes met de boter en de melk in een keukenrobot tot een gladde pasta. Schep hem in een schoongemaakte bokaal en laat hem opstijven in de koelkast. Wie graag een crunchy versie heeft, voegt na het mixen nog extra verkruimelde speculaasjes toe.

  5. 5

    Halveer de rozijnenbroodjes en bestrijk ze met een laagje homemade speculaaspasta of appelboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!