Gehaktbroodkrans met citroenpuree en krokante prinsessenboontjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het gehaktbrood. Pel en snipper de sjalotten. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot aan. Laat de veenbessen uitlekken in een vergiet. Ris de tijm.
-
2
Schep de veenbessen en de sjalot onder het gehakt. Meng er ook de eieren, het paneermeel, de tijm, nootmuskaat, peper en zout onder en kneed tot een smeuïg geheel. Leg de spekplakjes dakpansgewijs in de goed ingevette ronde tulbandvorm van 25 cm doorsnede. Duw ze goed tegen de randen en schep het gehakt erin. Bak het gehaktbrood 45 tot 1 uur minuten in de oven.
-
3
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken
-
4
Rasp de schil van de citroenen. Hou wat apart voor de afwerking. Giet de aardappelen af en pureer ze met de geraspte citroenschil, de room en zachte boter. Breng hem op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Verhit boter in een steelpannetje en stoof er de boontjes in aan. Blus ze met het sinaasappelsap. Hak de hazelnoten fijn. Doe de puree in een mooie kom en werk hem af met de peterselie en de apart gehouden citroenschil. Leg het gehaktbrood op een schaal, schik er de boontjes rond en werk die af met de hazelnoten en de rozemarijn. Serveer er de puree bij.