Recept

Gevulde oventomaten met prinsessenboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

• “Je kunt aan de onderkant van de tomaten een klein stukje wegsnijden, zo blijven ze beter rechtop staan in een ovenschaal. Nog vulling over? Lepel die dan mee in de ovenschaal tussen de tomaten.”

• “Liever vegan? Laat de cottagecheese dan weg.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de couscous in een kom, leng hem aan met kokend water en doe er het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek de couscous af en laat hem 5 minuten wellen. Maak de korrels los met een vork.

  2. 2

    Spoel de tomaten. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Laat ze goed uitlekken en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Snij de halfzongedroogde tomaatjes en artisjokharten in stukjes. Hak de olijven grof. Snipper de bladpeterselie en de munt. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.

  4. 4

    Meng de couscous met de artisjokhartjes, de halfzongedroogde tomaatjes, de olijven, de gesnipperde kruiden, de cottagecheese, de ras el hanout, het citroensap, de citroenschil, peper en zout. Vul de tomaten met het couscousmengsel en zet ze in een ovenschaal. Gaar ze 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze met het bonenkruid in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot. Spoel de tomaat, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof de sjalot in de boter in een pan. Warm de boontjes even mee op. Lepel er ten slotte de tomatenblokjes onder en kruid met peper.

  6. 6

    Werk het bonenslaatje af met het extra bonenkruid. Neem de gevulde tomaten uit de oven en serveer ze met het bonenslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde oventomaten met prinsessenboontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!