Recept

Wittebonenpuree met prinsessenboontjes en een gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker à la Sandra Bekkari!

Natalie tipt!

“Met een handvol noten geef je een heel gewoon gerecht meteen een feestelijke toets. Vind je pistachenoten te duur? Kies dan voor noten van bij ons, zoals walnoten.”

bereiding
  1. 1

    Spoel de witte bonen en laat ze goed uitlekken. Kook de witte bonen gaar in water met het laurierblaadje. Giet de bonen af, verwijder de laurier en pureer de bonen met een scheutje haverroom. Breng op smaak met een likje olijfolie, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Rooster de pistachenoten in een pan zonder vetstof en hak ze fijn. Fruit de boontjes en de kappertjes nog even aan in hete olijfolie. Kruid met peper.

  3. 3

    Pocheer de 4 eieren. Breek ze één voor één in een kopje. Breng flink wat water aan de kook met zout en een scheutje azijn. Maak met een garde een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het kokende water glijden. Laat het ei 4 minuten garen en neem het voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Herhaal met de andere eieren.

  4. 4

    Lepel de wittebonenpuree op de borden en werk hem af met de gefruite boontjes, een gepocheerd eitje, gehakte pistachenootjes, de appelkappertjes en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittebonenpuree met prinsessenboontjes en een gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!