Pompoenflapjes met peer-witloofslaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de rode ui. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de ui in. Voeg de pompoenblokjes en de harissa toe en bak de pompoen gaar in de pan. Mix de vulling tot een gladde crème en kruid ze met peper en zout.
-
2
Lepel een beetje van de pompoenvulling in het hoekje van elk plakje bladerdeeg en brokkel er de zachte geitenkaas over. Plooi het deeg tot een driehoekje. Bestrijk de randjes en bovenkant met losgeklopte eidooier en bestrooi de driehoekjes met sesamzaadjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 à 25 minuten in de oven.
-
3
Maak het slaatje. Spoel het witloof en snipper het fijn. Boen de peren schoon en snij ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Snipper de bieslook. Meng de yoghurt met de mayonaise en de bieslook. Kruid de dressing met peper en zout.
-
4
Serveer de pompoenpakketjes met het slaatje en werk dat af met een lepel van de dressing en extra bieslook.