Recept

Amandel-citruscake met opgeklopte vanilleboter en munt-venkelsuiker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk vegan gebak.


Dit dessert heeft alles waar je na een uitgebreid diner naar verlangt: het is fris, romig en zoet, maar niet té. Door de cake af te werken met munt-venkelsuiker komen de citrus- en amandelsmaken nog meer tot hun recht én ondersteun je de spijsvertering. 


Tip 
Strooi de kruidensuiker pas vlak voor het serveren over de vanilleboter, zodat de aroma’s vrijkomen wanneer je de cake aan je gasten geeft.

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de schil van de sinaasappel tot je 1 eetlepel zeste hebt. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel zeste hebt. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Hou 100 milliliter sap bij.

  2. 2

    Meng de tarwebloem met het amandelmeel, de suiker, het bakpoeder, de baksoda en de snuif zout.

  3. 3

    3 Meng de sojamelk met de zonnebloemolie, het vanille extract, de geraspte schil en het sap van de citrusvruchten.

  4. 4

    Meng nu de droge ingrediënten met de natte ingrediënten.

  5. 5

    Giet het beslag in de ingevette ronde bakvorm van 20 cm doorsnede of een rechthoekige vorm van 22 op 12 cm. Bak de cake 45 à 50 minuten in de oven, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen.

  6. 6

    Maak de suiker. Maal de venkelzaadjes in een vijzel tot poeder. Voeg de suiker en de muntblaadjes toe en maal ze samen tot een groen geheel.

  7. 7

    Maak de boter. Haal de vanillezaadjes uit de peul en klop ze samen met de boter en de poedersuiker tot een luchtig geheel.

  8. 8

    Snij de cake in plakjes en werk ze af met de opgeklopte boter, de kruidensuiker en de extra munt.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandel-citruscake met opgeklopte vanilleboter en munt-venkelsuiker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!