Amandel-citruscake met opgeklopte vanilleboter en munt-venkelsuiker
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de schil van de sinaasappel tot je 1 eetlepel zeste hebt. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel zeste hebt. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Hou 100 milliliter sap bij.
-
2
Meng de tarwebloem met het amandelmeel, de suiker, het bakpoeder, de baksoda en de snuif zout.
-
3
3 Meng de sojamelk met de zonnebloemolie, het vanille extract, de geraspte schil en het sap van de citrusvruchten.
-
4
Meng nu de droge ingrediënten met de natte ingrediënten.
-
5
Giet het beslag in de ingevette ronde bakvorm van 20 cm doorsnede of een rechthoekige vorm van 22 op 12 cm. Bak de cake 45 à 50 minuten in de oven, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen.
-
6
Maak de suiker. Maal de venkelzaadjes in een vijzel tot poeder. Voeg de suiker en de muntblaadjes toe en maal ze samen tot een groen geheel.
-
7
Maak de boter. Haal de vanillezaadjes uit de peul en klop ze samen met de boter en de poedersuiker tot een luchtig geheel.
-
8
Snij de cake in plakjes en werk ze af met de opgeklopte boter, de kruidensuiker en de extra munt.