Recept

Mini-carrot cakes met kerstkruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kaneel, vanille, sinaasappel… Zodra deze cake in de oven zit, vult je keuken zich met de geur van de feestdagen.

Tips

  • Bewaar de cakejesin de koelkast tot het serveren (kan tot 1 dag op voorhand gemaakt worden).
  • Je kunt de cakejes gerust een dag op voorhand maken. Laat ze volledig afkoelen, en bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast op kamertemperatuur. Dit voorkomt uitdroging.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de schil van de sinaasappel tot je 1 eetlepel zeste hebt. Hak de walnoten grof.

  2. 2

    Klop de eieren los met de suiker en de olie. Voeg de geraspte wortelen, de sinaasappelzeste, de walnoten, de bloem, het bakpoeder, de kaneel, het vanille-extract en het zout toe en meng kort tot een egaal beslag. Giet beslag in een ingevette rechthoekige bakvorm van 28 op 18 cm en bak de cake 35 à 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat de cake afkoelen. Snij vervolgens 8 rondjes van 5 cm ø uit de cake met een ronde koekjesuitsteker, en snij de rondjes in het midden door.

  4. 4

    Maak de topping. Klop de roomkaas met de boter en de poedersuiker luchtig. Schep de crème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit een dun laagje crème op het onderste deel van de rondjes. Beleg met het andere deel van de rondjes en spuit hier hoopjes crème op. Werk de rondjes af met de heel fijn gehakte walnoten.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-carrot cakes met kerstkruiden

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!