Recept

Risotto met pompoen, shiitakes en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze veggie risotto zorgt voor een mediterraan feestje op je bord!

Voorbereiding:

De risotto kun je tot twee dagen vooraf maken. Kook hem dan beetgaar, dus tot de korrels zacht beginnen te worden, maar binnenin nog net hard zijn. Stort de rijst in een ovenschaal en laat hem af­koelen. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast. Warm de risotto voor het feest opnieuw op met 200 milliliter bouillon en werk hem dan verder af met mascarpone en parmezaan. Je kunt de rijst eventueel ook al dente invriezen. Haal hem dan een dag vooraf uit de diepvries en laat hem ontdooien in de koelkast.

De shiitakes en pompoen kun je een dag op voorhand bakken en afgedekt bewaren in de koelkast. Warm ze dan afgedekt weer op in een oven van 120°C. Invriezen doe je beter niet.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een goede scheut olijfolie en stoof de sjalot en de knoflook zacht. Verwarm de bouillon. Voeg de rijst toe aan de sjalot en de knoflook en roerbak hem 1 minuut. Blus de pan met de wijn en laat die even inkoken. Voeg een goede scheut bouillon toe en roer om. Als de bouillon is ingekookt, voeg je opnieuw een goede scheut bouillon toe. Roer om en herhaal tot de bouillon op is en de risotto beetgaar en romig is.

  2. 2

    Snij de grote shiitakes doormidden. Schil en ontpit de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de shiitakes goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan en doe de pompoen in de pan. Kruid die met tijm, peper en zout en laat ze op een middelhoog vuur zacht worden en karamelliseren.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Voeg de mascarpone en de parmezaan toe aan de risotto en breng die op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, peper en zout. Dek de risotto af en laat hem kort even rusten. Meng er voorzichtig de gebakken groenten onder en verdeel de risotto over mooie borden.

  4. 4

    Snij de burrata voorzichtig doormidden. Leg een halve bol burrata op elk bord en werk die af met truffeltapenade en salie. Serveer meteen.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met pompoen, shiitakes en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!