Recept

Volkorenrisotto met shiitakes, flespompoen en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra makkelijk: je kunt risotto perfect in de oven klaarmaken. Voeg dan in één keer al het vocht toe en zet je stoofpot met deksel in de oven om alles zachtjes te laten garen. 

bereiding
  1. 1

    Borstel de shiitakes schoon. Pel de sjalot en snipper ’m fijn. Pel de rode ui en snij ’m in fijne partjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan en bak de shiitakes op hoog vuur krokant. Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de pan. Doe hetzelfde met de pompoenblokjes en schep ze ook uit de pan.

  2. 2

    Smelt wat boter in dezelfde pan en bak de sjalot glazig. Schep er de risottorijst onder en roerbak 2 minuten. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

  3. 3

    Giet er in delen de bouillon bij. Laat de bouillon telkens bijna volledig verdampen voor je een nieuwe lepel toevoegt. Roer regelmatig door de risotto tot de rijst gaar is. Dat duurt ongeveer 18 minuten. Roer de laatste 5 minuten de rode ui, de shiitakes en de pompoenblokjes door de risotto.

  4. 4

    Zet het vuur uit en roer een klontje boter door de risotto. Kruid met peper en zout. Schep de risotto in borden en lepel er wat van de burrata op. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenrisotto met shiitakes, flespompoen en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!