Tonijn-kipspiesjes met ansjovis-kappertjessaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tonijn-kipspiesjes met ansjovis-kappertjessaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker surf and turf spiesje dat vis en vlees combineert.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Rasp de schil van de citroen, pers de citroen. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snij de tonijn en de kip in hapklare stukken en marineer ze 30 minuten in de marinade.

  2. 2

    Maak de saus. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix glad. Breng op smaak met peper en citroensap en mix nog een keer.

  3. 3

    Dip de stukjes tonijn in de sesamzaadjes. Pel de uien, snij ze in partjes. Maak de paprika's schoon en snij ze in stukken. Rijg de stukjes kip, ui, tonijn en paprika afwisselend op spiesjes en gril ze op de barbecue.

  4. 4

    Serveer de spiesjes met de ansjovissaus, enkele plukjes peterselie en koriander en limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Rasp de schil van de citroen, pers de citroen. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snij de tonijn en de kip in hapklare stukken en marineer ze 30 minuten in de marinade.

  2. 2

    Maak de saus. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix glad. Breng op smaak met peper en citroensap en mix nog een keer.

  3. 3

    Dip de stukjes tonijn in de sesamzaadjes. Pel de uien, snij ze in partjes. Maak de paprika's schoon en snij ze in stukken. Rijg de stukjes kip, ui, tonijn en paprika afwisselend op spiesjes en gril ze op de barbecue.

  4. 4

    Serveer de spiesjes met de ansjovissaus, enkele plukjes peterselie en koriander en limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.