Recept

Ovengeroosterde venkel en veenbessen met burrata en honing-mandarijndressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De groenten kun je op voorhand roosteren, maar bewaar ze in aparte potjes tot je de salade samenstelt. De veenbessen geven anders hun rode kleur aan de burrata, wat minder mooi is.

Gedroogde veenbessen smaken te zoet voor deze salade, je wilt net dat frisse zuurtje proeven. Kerst is de beste periode voor verse veenbessen. Vries overschotjes in en neem er een handvol uit als je een slaatje maakt.

Ook lekker met witloof of appeltjes in plaats van venkel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon en snij hem in plakjes. Leg ze op een bakplaat, verdeel er wat olijfolie en de knoflook over en kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Rasp de schil van de mandarijn en pers het sap eruit. Meng de veenbessen met de geraspte mandarijnschil, het mandarijnsap, de honing, een scheutje olijfolie en peper en zet ze in een apart ovenschaaltje bij op de bakplaat. Bak de veenbessen 10 minuten en de venkel 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de veenbessen uit de oven. Meng er de mosterd en nog 3 eetlepels olijfolie onder. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Haal de venkel uit de oven als die beetgaar en licht goudbruin is.

  4. 4

    Leg de spinazie en de venkelplakjes op een bord, leg de burrata in het midden en werk de salade af met de veenbessen en de honing-mandarijnmarinade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovengeroosterde venkel en veenbessen met burrata en honing-mandarijndressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!