Recept

Tian van aubergine, courgette en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze tian à la Pascale Naessens is perfect als licht voorgerecht of als bijgerecht bij een stukje gegrilde vis of vlees. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgette, aubergine en vleestomaten. Snij ze in ronde plakken van 0,5 cm dik. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Pel en pers de knoflook. Rist de blaadjes van de tijm en rozemarijn.

  2. 2

    Vet de ovenschaal in met olijfolie. Leg afwisselend plakken courgette, aubergine en tomaat in de ovenschaal. Meng 4 eetlepels olijfolie met de knoflook, de tijm en de rozemarijn. Kruid met peper en zout. Schenk de olijfolie over de groenten in de ovenschaal en besprenkel met het citroensap.

  3. 3

    Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie en gaar 20 minuten in de oven. Haal het deksel of de aluminiumfolie eraf en gaar nog 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tian van aubergine, courgette en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!