Recept

Herfstige perenstrudel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Ook lekker met kant-en-klare appel- of perencompote!”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de peren en snij ze in kleine blokjes. Meng ze met de fijngehakte noten, de suiker, de kaneel en de geraspte citroenschil.

  2. 2

    Ontrol het bladerdeeg en beleg het met de peervulling. Rol het strak op en maak eventueel een vlechtmotief. Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem 20 à 25 minuten in de oven. Neem de perenstrudel uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Klop de mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract tot een gladde crème. Werk de strudel af met de amandelschilfers en de extra poedersuiker en serveer er de crème bij.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Herfstige perenstrudel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!