Herfstige lamsragù met polenta
bereiding
-
1
Schil de wortel en snij hem in blokjes. Maak de selder schoon en snij hem in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak het lamsvlees in 2 eetlepels olijfolie aan alle kanten goudbruin. Haal het uit de pan en zet het even aan de kant. Bak in dezelfde pan, met de rest van de olijfolie, de ui, wortel en selder 10 minuten aan.
-
2
Voeg het lamsvlees terug toe aan de pan, doe er ook de tomatenblokjes, de rode wijn, het laurierblaadje, de knoflook en de rozemarijn bij en roer om. Zet onder met de kippenbouillon en laat het stoofpotje op een zacht vuurtje en onder deksel 1 uur tot 1,5 uur garen.
-
3
Maak de polenta. Breng de kippenbouillon met de melk aan de kook. Voeg de polenta toe en roer goed. Zet het vuur zachter en laat de polenta indikken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de boter en de geraspte parmezaan toe.
-
4
Controleer of het lamsvlees zacht is, laat het stoofpotje anders nog wat verder garen. Breng het op smaak met peper en zout. Werk het stoofpotje af met de extra rozemarijn en de parmezaanschilfers en serveer het met de polenta.