Recept

Spruitjespuree met een gepocheerd ei en prosciuttocrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zoutige crumble van prosciutto contrasteert perfect met het zachte ei. Liever veggie? Probeer geroosterde hazelnoten of krokant gebakken salie als alternatief.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen. Maak de spruitjes schoon. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Blancheer de spruitjes 5 minuten in gezouten water. Pel en snipper de sjalot.

  2. 2

    Bak eerst de spruitjes met de sjalot in de helft van de boter. Kruid ze met peper en zout. Leg ondertussen de ham op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven. Laat de ham daarna uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Pureer de aardappelen, voeg de rest van de boter en de melk toe en breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Plet de spruitjes en meng ze door de puree.

  4. 4

    Pocheer de eieren één voor één. Breng daarvoor water met de azijn aan de kook. Breek het ei boven een tasje. Maak met een lepel een draaikolk in het kokende water. Breng het tasje zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak en laat het ei in de draaikolk glijden. Laat elk ei tegen de kook aan 4 minuten garen. Bewaar de gepocheerde eieren in een diep bord gevuld met koud water. Zo breken ze niet.

  5. 5

    Verdeel de spruitjespuree over diepe borden. Leg er de gepocheerde eieren bij, kruid ze met peper en zout en kruimel er de gebakken prosciutto over.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spruitjespuree met een gepocheerd ei en prosciuttocrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!