Soesjes met krabvulling
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Start met de soezen. Verwarm 65 milliliter water, de melk, de boter, de suiker en het zout in een steelpannetje. Zodra het mengsel kookt, voeg je de bloem toe. Zet het vuur zachter en meng snel met een houten lepel tot het deeg loslaat van de zijkanten. Neem de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Meng goed tussen elk ei. Zodra je een glad beslag hebt, schep je het in een spuitzak.
-
2
Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat balletjes beslag met een diameter van ± 5 cm. Wrijf met een natte vinger de topjes van de soesjes plat. Bak ze 15 minuten in de oven. Verlaag dan de oventemperatuur naar 160°C en laat ze in nog 5 à 10 minuten licht goudbruin worden. Haal de soesjes uit de oven laat ze enkele uren afkoelen op een rooster.
-
3
Maak de vulling. Laat het krabvlees uitlekken en meng het met de mascarpone, de mayonaise, de cayennepeper en wat zout.
-
4
Maak het slaatje. Snij de venkel met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakjes of reepjes. Meng er het citroensap en de olijfolie onder en kruid het slaatje met peper en zout. Hak de dille grof en werk er het slaatje mee af.
-
5
Snij de soezen open en vul ze met de krabmengeling. Lepel wat salade op een bordje en leg er de gevulde soezen bij. Werk die nog af met een takje dille en serveer meteen.