Pasta met champignonsaus en spekjes
bereiding
-
1
Snij de champignons in plakjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in wat boter. Voeg de champignons en het citroensap toe. Roerbak tot de champignons mooi gebakken zijn. Blus met de witte wijn en laat even doorkoken. Voeg dan de room toe en bind de saus met een sausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de champignonsaus door de tagliatelle.
-
3
Bak de spekjes krokant in een pannetje, zonder extra vetstof. Verdeel de tagliatelle in champignonsaus over diepe borden en strooi er nog de peterselie over, werk af met de spekblokjes en versgemalen peper.
Zo maak je van deze pastasaus een echte feesttoppe
-
1
Borstel de boschampignons schoon en snij grotere exemplaren in kleinere stukken. Bak ze krokant in wat boter en roer er de truffel door.
-
2
Verdeel de tagliatelle in champignonsaus over mooie borden. Leg er de gebakken boschampignons op en werk verder af met parmezaanschilfers en scheutjes naar keuze.