Recept

Gevulde kippendijen in spinazieroomsaus met filodeegrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gevulde kippendijen zijn ook lekker met wat krokant gebakken champignons in de saus.

bereiding
  1. 1

    Maak de filodeegrolletjes. Spoel de spinazie en de kruiden en doe ze samen met de feta, de eidooier, een flinke snuif chilipoeder, peper en zout in de blender en mix grof. Er mag nog wat structuur in zitten. Snij elk vel filodeeg in 4 gelijke repen en beleg elk reepje met een koffielepel van de vulling. Plooi de randen over de vulling, rol de reepjes op en bestrijk ze met gesmolten boter.

  2. 2

    Bereid de kip. Hak de abrikozen en de dadels fijn. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof en meng ze met de gedroogde vruchten. Leg de kippendijen open en kruid met peper en zout en eventueel wat kippenkruiden. Vul ze met de spekjes-vruchtenvulling. Plooi ze toe en maak ze vast met een prikkertje. Verhit olijfolie in een pan en bak de kippendijen aan beide kanten krokant. Neem ze uit de pan.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan van het vlees en fruit er de sjalot en knoflook in. Blus met de witte wijn en laat even opkoken. Voeg de bouillon toe en laat de saus inkoken. Voeg dan de room en de gevulde kippendijen toe en laat de kip 10 minuten in de saus garen.

  4. 4

    Spoel de spinazie en doe die de laatste 3 minuten bij de saus. Laat slinken. Breng op smaak met peper, zout, geraspte citroenschil en citroensap naar smaak.

  5. 5

    Bak de filodeegrolletjes 5 minuten in de airfryer of in een voorverwarmde oven op 180°C en serveer ze bij het stoofpotje. Werk af met de pistachenoten, de extra abrikozen en een blaadje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kippendijen in spinazieroomsaus met filodeegrolletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!