Recept

Parelhoen met champignonsaus en spruitjesgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak een lekkere champignonsaus door verschillende soorten te combineren. Ook shiitakes en oesterzwammen passen goed samen. Heb je nog extra kaassaus over, gebruik die dan voor een supersnelle pasta carbonara.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en schep ze in een ovenschaal. Mix de notenkaas met de room tot een smeuïg sausje, kruid dat met peper en schenk het bij de spruitjes. Bak de spruitjes 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Kruid de parelhoen met peper en wikkel rond elke filet een plakje spek. Dat zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt. Verhit wat boter in de pan en bak de parelhoen eerst 4 minuten op de velkant, draai de filets om en bak ze nog enkele minuten. Zet de pan nog enkele minuten mee bij de spruitjes in de oven.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en snij ze in partjes. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Verhit boter in een pan en fruit de knoflook en de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en roerbak ze krokant. Blus met de wildfond en eventueel wat jus van het vlees en laat de saus op een zacht vuur indikken. Breng ze op smaak met een beetje citroensap, de tijm, peper en zout.

  4. 4

    Serveer de parelhoen met de spruitjesgratin en de champignonsaus. Werk het gerecht af met de krulpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelhoen met champignonsaus en spruitjesgratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!