Recept

Gegrilde koningsoesterzwammen met parmezaancrème en gefrituurde eidooier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ster van het najaar wordt de ster van je feesttafel in dit paddenstoelengerechtje.

  • Door de eidooiers in te vriezen (reken hiervoor drie uur extra!) veranderen ze van textuur: de dooier is niet meer vloeibaar maar fluweelzacht. Het lijkt een spectaculair gerecht, maar is eigenlijk niet zo moeilijk om zelf te maken. Je hebt er enkel een beetje tijd en geduld voor nodig.
  •  
  • Heb je geen friteuse, dan kun je ook een bodempje plantaardige olie zoals zonnebloemolie verhitten in een pan met dikke bodem en daar voorzichtig de eidooiers in laten glijden. Je kunt er altijd enkele extra maken voor de zekerheid.

 

bereiding
  1. 1

    Begin 3 uur op voorhand aan de gefrituurde eidooiers. Leg een ruime laag panko in een diep bord en maak er 4 kuiltjes in. Leg in elk kuiltje voorzichtig een eidooier en bedek die zacht met panko. Zet de eidooiers op het bordje met de panko minstens drie uur in de diepvries.

  2. 2

    Snij de onderste halve cm weg van de koningsoesterzwammen en halveer de zwammen in de lengte. Kerf ze diagonaal in met een scherp mes. Pel de knoflook. Verhit boter en olijfolie in een pan. Voeg de champignons, de hele teentjes knoflook en de tijm toe. Roerbak ze kort op een hoog vuur tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Maak de parmezaancrème. Verhit de room en bind hem met het maïszetmeel. Roer er geleidelijk de parmezaan door tot je een romige crème hebt. Breng die op smaak met peper uit de molen.

  4. 4

    Verhit de friteuse tot 170°C. Haal de eidooiers uit de diepvriezer. Frituur de eidooiers 1 minuut of tot de panko goudbruin kleurt.

  5. 5

    Lepel de parmezaancrème in een diep bord, leg er in het midden een gefrituurde eidooier op. Leg de gebakken koningsoesterzwammen tegen de gefrituurde eidooier. Werk het gerecht verder af met de bloemblaadjes.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde koningsoesterzwammen met parmezaancrème en gefrituurde eidooier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!