Gegrilde koningsoesterzwammen met parmezaancrème en gefrituurde eidooier
bereiding
-
1
Begin 3 uur op voorhand aan de gefrituurde eidooiers. Leg een ruime laag panko in een diep bord en maak er 4 kuiltjes in. Leg in elk kuiltje voorzichtig een eidooier en bedek die zacht met panko. Zet de eidooiers op het bordje met de panko minstens drie uur in de diepvries.
-
2
Snij de onderste halve cm weg van de koningsoesterzwammen en halveer de zwammen in de lengte. Kerf ze diagonaal in met een scherp mes. Pel de knoflook. Verhit boter en olijfolie in een pan. Voeg de champignons, de hele teentjes knoflook en de tijm toe. Roerbak ze kort op een hoog vuur tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Maak de parmezaancrème. Verhit de room en bind hem met het maïszetmeel. Roer er geleidelijk de parmezaan door tot je een romige crème hebt. Breng die op smaak met peper uit de molen.
-
4
Verhit de friteuse tot 170°C. Haal de eidooiers uit de diepvriezer. Frituur de eidooiers 1 minuut of tot de panko goudbruin kleurt.
-
5
Lepel de parmezaancrème in een diep bord, leg er in het midden een gefrituurde eidooier op. Leg de gebakken koningsoesterzwammen tegen de gefrituurde eidooier. Werk het gerecht verder af met de bloemblaadjes.