Recept

Pizza met spruitjes, pancetta en balsamico

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spruitjes op een pizza? Ja graag!

De beste bloem

De beste bloem voor zelfgemaakt pizzadeeg is de type 00-bloem, die je ook bij ons in de supermarkt koopt. Deze bloem is extreem fijn gemalen, wat zorgt voor een zijdezachte, elastische deegstructuur én een luchtige en krokante bodem.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Strooi de bloem uit op je werkblad en maak er een kuiltje in. Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor. Los de gist op in 400 milliliter water en giet het gistmengsel bij de bloem. Kneed het mengsel tot een glad deeg, dek het af en laat het 1.30 uur rijzen op een warme plaats.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 240°C. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en halveer ze. Pel de knoflook en rasp hem bij de passata. Kruid de saus met oregano, peper en zout.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en duw de pizzabodems met de vingertoppen uit op een bebloemd werkblad. Bestrijk de pizza’s met de passata en beleg ze met de spruitjes, de pancetta en de gruyère. Bak ze 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Werk de pizza’s af met balsamicocrème en de rucola.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met spruitjes, pancetta en balsamico

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!