Recept

Turkse pizza met pastinaak, geitenkaas en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk herfstige pizza!

Liever geen rauwe ui?

Pekel ’m dan! Snij de ui in dunne ringen en leg ze 10 minuten in een mix van azijn, suiker en water om de pikante smaak wat zachter te maken. Voor 250 milliliter water voeg je 250 milliliter azijn (natuurazijn of wittewijnazijn) en 1 à 2 eetlepels suiker toe. Verwarm het mengsel tot de suiker opgelost is en giet het dan over de uiringen. In een afgesloten bokaaltje in de koelkast kun je de uiringen twee weken bewaren.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Strooi de bloem uit op het werkblad en maak er een kuiltje in. Meng er de olijfolie, het zout en de suiker door. Los de gist op in 400 milliliter water en giet het gistmengsel bij de bloem. Kneed het mengsel tot een glad deeg, dek het af en laat het 90 minuten rijzen op een warme plaats.

  2. 2

    Schil de pastinaken en snij ze in dunne reepjes. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Boen de peren schoon en snij in dunne plakjes.

  3. 3

    Verwarm de oven voor voor op 240°C. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke pizzabodem op een bebloemd werkblad uit in een ovale vorm. Maak puntjes aan de zijkanten, zodat de vorm een beetje op een boot lijkt.

  4. 4

    Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze lichtjes met olijfolie en verdeel er de pastinaak en de peer over. Leg er vlokjes zachte geitenkaas op, bestrooi ze met de pijnboompitten en sprenkel er de honing over. Bak de pizza’s 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Pel intussen de rode uien en snij in ringen. Haal de pizza’s uit de oven en werk ze af met de uiringen en de pesto.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Turkse pizza met pastinaak, geitenkaas en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!