Recept

Witloof verkeerd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het favoriete witloofrecept van oud-culiredacteur Moniek: “Dit is een van mijn allereerste succesrecepten. Jarenlang was het dé topper op de redactie en ook bij de lezers. Ik heb het wel aangepast, voor de veggie zoon van mijn man Staf: zonder ham, maar met een eitje meer. Even lekker! Een klassieker, aangepast voor veggies, dus.”

Lekker met aardappelpuree of graantjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Snij de stronkjes witloof in kwartjes. Pel en snipper de uien en de knoflook.

  2. 2

    Verhit de helft van de boter in een diepe pan. Leg er het witloof in en laat het kort op een hevig vuur bakken. Besprenkel het met citroensap en kruid met peper en zout. Laat het op een zacht vuur ongeveer 10 minuten stoven, het mag best nog een beetje knapperig zijn. Laat het een beetje uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Fruit de uien glazig in de rest van de boter. Doe er de passata bij en voeg er ook de knoflook aan toe. Kruid de saus met cayennepeper en zout. Laat ze 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Neem de tomatensaus van het vuur en voeg er de losgeglopte eieren en de bladpet. Roer ze goed glad.

  4. 4

    Schik de witloofkwartjes in een diepe ovenschaal en lepel er de saus over. Bestrooi alles met de gemalen kaas. Gaar de schotel ongeveer 20 minuten in de oven.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof verkeerd

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!