Recept

Stoofvlees met witloofsalade en mayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte Belgische klassieker: stoofvlees met een witloofslaatje en mayonaise. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Zet een grote pan op een matig vuur. Laat er een lepel boter in smelten. Strooi een beetje zout en versgemalen peper over het vlees. Korst de blokjes in een paar minuten aan alle kanten bruin. Bak het vlees in porties zodat de boter niet afkoelt en elk stukje vlees mooi bruin wordt.

  2. 2

    Pel de uien en snipper ze grof. Schep het vlees uit de pan, doe alles in een stoofpot en stoof de gesnipperde ui in het braadvet van het vlees.

  3. 3

    Pel de knoflook en snij in de helft. Doe de jeneverbessen, de steranijs, de kruidnagels en het kruidenboeket bij het vlees. Zet de stoofpot met het vlees op een zacht vuur en bestrooi met de bloem. Roer en laat de bloem kort meebakken. Giet het bier bij het vlees en breek de chocolade erover. Besmeer de sneetjes brood met de mosterd en leg deze met de mosterdzijde op het vlees. Zet het deksel op de pot en stoof het vlees gaar in zo’n 2 uur.

  4. 4

    Maak intussen de mayonaise. Splits de eieren. Doe de eigelen in een diepe kom en klop los. Pers er het citroensap bij, lepel het water en de mosterd erbij en roer nog even los met een klopper. Giet beetje bij beetje de druivenpitolie erbij zodat de mayonaise bindt.

  5. 5

    Snij de harde kern uit de stronkjes en snij het witloof fijn. Hou eventueel enkele mooie blaadjes apart voor de afwerking. Besprenkel met citroensap en roer er de zelfgemaakte mayonaise door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de witloofsalade bij het stoofvlees en serveer er met de hand gesneden frietjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofvlees met witloofsalade en mayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!