Gegratineerde mosselen diabolique
bereiding
-
1
Doe de schoongemaakte mosselen met de wijn in een kookpot met deksel en kook de mosselen in een 6-tal minuten gaar. Haal de mosselen uit de pot en zeef het kookvocht. Zet even aan de kant.
-
2
Smelt de boter in een sauspan en fruit de ui met de geperste knoflook glazig. Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met de cayennepeper. Laat enkele minuten al roerend bakken. Blus met het kookvocht van de mosselen en roer de room door de saus. Laat even doorkoken. Bind de saus eventueel met een lepeltje sausbinder.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de crumble de gehakte peterselie met de knoflook, panko en olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Doe de saus in een grote ronde ovenschaal of verschillende kleinere, leg er de mosselen in waaiervorm bovenop en duw ze wat in de saus. Strooi er wat crumble over en zet de mosselen een 8-tal minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen. Lekker met krokant stokbrood.