Lunchsalade met mosselen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lunchsalade met mosselen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke salade met een vleugje zee

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer een kleine ui.

    Snij een wortel en een rode paprika in stukjes.

    Snij 2 trostomaten in plakjes.

  2. 2

    Spoel de mosselen, doe ze in een diepe kookpan met de ui, wortel, paprika, korianderzaadjes en sherry-azijn. Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan.

  3. 3

    Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat. Neem de ui en korianderzaadjes weg, bewaar de meegekookte wortel en paprika en laat afkoelen.

  4. 4

    Meng de veldsla met de tomaten, mosselgroenten en mosselen. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het citroensap en 1 à 2 eetlepels van het gezeefde mosselkookvocht. Kruid met peper en zout en maak er de salade mee aan. Serveer op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer een kleine ui.

    Snij een wortel en een rode paprika in stukjes.

    Snij 2 trostomaten in plakjes.

  2. 2

    Spoel de mosselen, doe ze in een diepe kookpan met de ui, wortel, paprika, korianderzaadjes en sherry-azijn. Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan.

  3. 3

    Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat. Neem de ui en korianderzaadjes weg, bewaar de meegekookte wortel en paprika en laat afkoelen.

  4. 4

    Meng de veldsla met de tomaten, mosselgroenten en mosselen. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het citroensap en 1 à 2 eetlepels van het gezeefde mosselkookvocht. Kruid met peper en zout en maak er de salade mee aan. Serveer op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.