Rijstschotel met witloof, kip en ananas
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water en laat hem uitlekken.
-
2
Snij de kip in blokjes, kruid ze met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes. Spoel en droog de spinazie. Voeg de ui en de paprika toe aan het vlees.Schenk de room, de ananasblokjes en de kippen¬bouillon bij de kip en laat alles ¬indikken tot een romige saus. Kruid de saus met peper en zout. Laat de laatste minuut de spinazie in de saus slinken.
-
3
Verwijder de kern van de stronkjes witloof en snij ze in vier. Stoof het witloof gaar in de boter met een scheut bouillon. Snipper de peter¬selie.
-
4
Serveer de kip met de saus en de rijst in een kommetje en werk het gerecht af met het gestoofde witloof en de gesnipperde peterselie.