Recept

Rijstschotel met witloof, kip en ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaaktopper: witloof & ananas

Witloof smaakt heerlijk met allerlei citrusvruchten en exotisch fruit zoals ananas of mango. Het bittere van het witloof en de friszoete, sappige smaak van ananas combineren lekker in een slaatje en zeker ook in een curry, stoofschotel of tajine.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water en laat hem uitlekken.

  2. 2

    Snij de kip in blokjes, kruid ze met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes. Spoel en droog de spinazie. Voeg de ui en de paprika toe aan het vlees.Schenk de room, de ananasblokjes en de kippen¬bouillon bij de kip en laat alles ¬indikken tot een romige saus. Kruid de saus met peper en zout. Laat de laatste minuut de spinazie in de saus slinken.

  3. 3

    Verwijder de kern van de stronkjes witloof en snij ze in vier. Stoof het witloof gaar in de boter met een scheut bouillon. Snipper de peter¬selie.

  4. 4

    Serveer de kip met de saus en de rijst in een kommetje en werk het gerecht af met het gestoofde witloof en de gesnipperde peterselie.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstschotel met witloof, kip en ananas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!