Recept

Spirelli met witloof, kalkoen, geitenkaas en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaaktopper: witloof & geitenkaas

Kies voor een artisanale licht pikante en tegelijkertijd romige ­geitenkaas om te combineren met witloof, dat is lekker in zowel warme als koude bereidingen. Zet zeker eens een quiche of flammkuchen, salade of pasta met geitenkaas en witloof of op het menu. Een lepeltje honing erbij en je overtuigt zelfs de moeilijkste witloofeter.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snij de stronkjes witloof in ¬kwarten en stoof die zacht in boter. Voeg de honing toe en laat het witloof licht karamelliseren op een zacht vuurtje. Kruid het met peper en zout.

  3. 3

    Snij de kalkoenfilet in blokjes, kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin in boter. Snipper de peterselie.

  4. 4

    Spoel de peren, snij ze in schijfjes en besprenkel die met citroensap. Snij de geitenkaas in plakjes. Meng de kalkoen, de peer en het witloof onder de pasta, verdeel er de plakjes geitenkaas over en gratineer de pasta enkele minuten onder de grill in de oven. Werk de pasta af met de peterselie en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spirelli met witloof, kalkoen, geitenkaas en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!