Radicchiosalade met gebakken spekpeertjes, geitenkaas en soldaatjes van rozijnenbrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het rozijnenbrood in soldaatjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 5 à 8 minuten lichtjes krokant in de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Laat de oven aan voor de peertjes.
-
2
Spoel de radicchio en snipper hem fijn. Spoel de spinazie. Spoel de peren en snij ze in partjes. Halveer de plakjes spek en wikkel om elk partje peer een half plakje spek. Leg de spekpeertjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 minuten in de oven of tot het spek licht goudbruin is.
-
3
Maak de dressing. Meng de mayonaise met de mosterd, 1 eetlepel citroensap, de geraspte citroenschil, 1 eetlepel water, peper en zout.
-
4
Maak een salade van de spinazie, de radicchio, de gebakken spekpeertjes, de geitenkaas, de rozijnensoldaatjes en de dressing. Werk af met de oregano.