Paprika-preisoep met dragonolie
bereiding
-
1
Start met de dragonolie. Mix de olie met de takjes dragon en 1 koffielepel citroenrasp fijn in een blender of met een mixer. Giet door een trechter met koffiefilter of door een neteldoek en laat rustig uitlekken tot een gladde olie.
-
2
Verhit de gril van de oven of barbecue tot hij heel heet is. Gril de paprika’s tot ze zacht zijn en de schillen bijna volledig zwart. Doe ze meteen in een plastic zak, sluit deze en laat 15 minuten rusten. Pel de paprika’s, verwijder de steel en de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken.
-
3
Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de prei en snij ze in ringen. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, knoflook en prei 5 minuten op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de paprika toe en blus met de bouillon. Dek af en laat 10 minuten zacht koken.
-
4
Mix de soep fijn en kruid bij met peper en zout. Breng op smaak met enkele druppels citroensap. Garneer de soep met druppeltjes dragonolie.