Recept

Snelle miniquiches met spinazie, pompoen en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

​ Een lekker herfstig receptje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de pompoenblokjes in gezouten water. Giet ze nadien af en laat ze een beetje afkoelen.

  2. 2

    Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op het werkblad. Steek er 8 (of 4) cirkels uit die net wat groter zijn dan je quichevormpjes (8 miniquichevormpjes of 4 kleine) zodat ze mooi in de vorm passen en de randen ook bedekt zijn. Knip ze eventueel samen met het bak¬papier uit.

  3. 3

    Bekleed de quichevormpjes met het bakpapier en het bladerdeeg en prik de bladerdeegbodems in met een vork.

  4. 4

    Klop de eieren los met de room en voeg de gruyère en de Provençaalse kruiden toe. Kruid het mengsel met peper en zout. Hak de spinazie grof. Snij de pancetta in reepjes.

  5. 5

    Verdeel de pompoenblokjes over de deegbodems en verdeel er de spinazie en de pancetta over. Giet er het eimengsel over. Bak de miniquiches zo’n 20 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle miniquiches met spinazie, pompoen en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!