Recept

Quiche met pompoen, wortel, spinazie en kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een herfstige quiche met pompoen, wortel en spinazie. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in parten en leg die op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Rol het deeg uit en leg het (met het bakpapier) in de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en vul de vorm met een steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taart gedurende 10 minuten blind voor in de voorverwarmde oven, haal uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en laat de bodem afkoelen in de vorm terwijl je de vulling maakt.

  3. 3

    Rasp de wortel. Spoel de spinazie. Pel de rode ui en snij 'm in partjes. Fruit de geraspte wortel glazig in wat olie, kruid met peper en zout. Hou apart op een bordje. Laat in dezelfde pan de spinazie slinken met wat extra olijfolie.

  4. 4

    Klop ondertussen de eieren op met de room. Kruid met oregano, tijm, peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de wortel en de spinazie over de taartbodem. Leg er de geroosterde pompoenpartjes en de rode ui bovenop. Giet het ei-roommengsel over de groenten. Verkruimel de feta over de taart en bak de quiche 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met pompoen, wortel, spinazie en kruiden

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!